Opis objekta

KONSTRUKCIJA 

Konstrukcija je zasnovana kot več etažni armiranobetonski stenasti sistem. Temeljenje je izvedeno na temeljni plošči s poglobitvami (vutami), medetažne plošče so armiranobetonske. Armiranobetonsko jedro predstavlja dvigalni jašek s stopniščem.
 
Temeljenje objekta je bilo predvideno in izvedeno z rezultati raziskav in geotehničinega poročila o sestavi temeljnih tal in pogojih temeljenja ter izgradnje objekta. Temeljenje objekta je izvedeno na AB temeljni plošči.

 

STREHA

Strehe objektov so izvedene kot poševne strehe v naklonu vsaj 8° s pločevinasto kritino in zaključnim robom oblečenim v barvno pločevino.
Tlak na lastniških terasah je izveden z oblogo iz kompozitnega ali lesenega materiala, zmontirano na podstavkih (buzonih).

 

FASADA

Fasada je izdelana iz kombinacije klasične fasade ter visokokakovostne alu obloge, ki je obešena na ALU namensko pod konstrukcijo in exterier plošče, kar trenutno predstavlja najvišji svetovni standard visoko izolacijskih fasad.
 
Kombinacija kontaktne in prezračevane fasade ne nosi le funkcionalne naloge, temveč z vizualno zasnovo privablja tudi poglede mimoidočih. Ob stiku s tlemi oziroma zunanjo ureditvijo je predvidena vodoodporna toplotna izolacija, ekstrudiran polistiren (XPS). Izolacija zunanjih zidov je izvedena z oblogami debeline 20cm.
 
Ograje lož in teras so izvedene s kovinsko ograjo.
Vrhnja etaža (ang. penthouse) je deloma zamaknjena v notranjost in terase le-te so razširjene na območju bivalnega dela stanovanja. Za izhod na teraso so predvidena drsna okna/vrata, z ustreznim zvočno izolativnim troslojnim termopan steklom.

 

STAVBNO POHIŠTVO

OKNA

V celotni objekt so vgrajena visokokakovostna lesena okna in vrata višjega cenovnega razreda, ki so izdelana na okolju prijazen način in se ponašajo z več izolacijskimi komorami ter tesnili za optimalno zvočno in toplotno izolacijo. Stanovanja odlikujejo tudi velike panoramske stene, ki nudijo veliko svetlobe in razglede na zeleno okolico, kar pričara občutek prostornosti in svobode.
 
V objekte Vila Šmarna bo vgrajeno stavbno pohištvo lesenih profilov, zaradi najbolje izpopolnjenih prekinitev toplotnega mostu. Stavbno pohištvo je zaradi dodatne toplotne izolacije parametrov zvočno in toplotno še na višjem nivoju. Zasteklitev je visokokakovostna in odgovarja zahtevam po potrebni toplotni in zvočni izolaciji - troslojni termopan s plinom z zunanjim refleksnim steklom. Vgrajena so drsno-dvižna panoramska balkonska vrata. Skupna toplotna prehodnost do Uw = 0,9 W/m2K.

 

SENČILA
Vse zunanje žaluzije so vgrajene. Gre za podometne žaluzije Alu 65mm, predvidene z lamelami tip S v izvedbi aluminija, profilirane, obrobljene in z gumiranimi tesnili, kar pripomore k boljši zatemnitvi prostora in dušenju hrupa. Pomik senčil na vseh oknih poganjajo elektromotorji.

 

NOTRANJA VHODNA VRATA V STANOVANJA
Predvidena so lesena vrata v beli barvi s skritimi podboji. Odlikuje jih moderna oblika in višja višina od standardnih.

 

NOTRANJA VRATA V STANOVANJIH
Predvidena so lesena vrata v beli barvi s skritimi podboji. Odlikuje jih moderna oblika in višna višja od standardnih.

 

NOTRANJE OBDELAVE PROSTOROV
V stanovanjih je predvidena izvedba minimalnih spuščenih stropov zaradi izvedbe priključkov prezračevanja ter razvoda drugih instalacij med nosilno ploščo in spuščenim stropom. Na mestih, kjer je potreben dostop do instalacij, bodo izvedene tipske revizijske odprtine. V kuhinjah ni predvidena keramična obloga zaradi fleksibilnosti pri izbiri stenske obloge (s strani kupca ali investitorja), ki se lahko prilagaja izboru kuhinjskih elementov.

 

TLA

Sestava novih tlakov je v skladu z zahtevami po potrebni toplotni in zvočni zaščiti. Minimalna debelina tlaka v stanovanjskih delih objekta (stanovanja, hodniki, stopnišča) je prilagojena razvodu instalacij v tlaku t.j. min 15 cm. Predvidene so talne pripire h=15-20mm na vhodih v posamezne stanovanjske enote. Proti udarnemu zvoku je položena penasta folija z zaprto celično strukturo in zelo dobrimi izolacijskimi lastnostmi proti udarnemu zvoku, s katero bo kakovostno zmanjšano širjenje udarnega zvoka, ki nastaja kot posledica hoje in premikanja predmetov po tleh.

 

TLA V KLETI
Na povoznih površinah v kleti je predviden asfalt in izvedba talnih oznak (horizontalna talna signalizacija) z ustrezno barvo oziroma materialom z ozirom na izbrano podlago. Na stopnišču in v shrambah je obloga iz visokokakovostnega granitogresa.

 

TLA V PRITLIČJU IN NADSTROPJIH
V glavnem vhodu v objekt, skupnih prostorih in na stopnišču je predvidena obloga iz visokokakovostnega granitogresa. V stanovanjih je predvidena obloga iz troslojnega gotovega parketa primernega za talno ogrevanje. V mokrih prostorih stanovanja je predvidena obloga iz keramike, lepljena na podlago s polimer cementnim lepilom. Tlak na ložah in terasah sestoji iz obloge iz kompozitnega ali lesenega materiala na podstavkih.

 

INŠTALACIJE IN TEHNOLOGIJA

Interna kanalizacija objekta je zasnovana v ločenem sistemu za fekalne in meteorne vode.
Odpadne fekalne vode so priključene na javno kanalizacijo, ki poteka po javni cesti na severni strani. Za potrebe sanitarne, pitne ter požarne vode pa so objekti priključeni na javno vodovodno omrežje. Za pripravo ogrevalne vode in tople sanitarne vode skrbijo plinske peči, ki so priključene na javni plinovod.
Vsako stanovanje bo imelo svojo plinsko peč priključeno na javno plinsko omrežje. Služila bo za pripravo vode za ogrevanje in tople sanitarne vode.  
 
Objekt je priključen na javno telekomunikacijsko in električno omrežje. Za TV, radijski program, telefon in dostop do interneta je predviden lokalni razdelilni sistem ločeno za  vsa stanovanja.
 
Javna razsvetljava ostaja obstoječa, s tem, da je objekt in neposredna okolica osvetljena z lastno razsvetljavo. Razsvetljava atrijev je zasebna, razsvetljava skupnih prostorov in uvozne klančine pa v lasti vseh etažnih lastnikov objekta.
 
Zbiranje komunalnih odpadkov se bo vršilo na površini v neposredni bližini objekta, na S delu območja.
V objektu bo v stopniščnem jedru dvigalo priznanega proizvajalca. Omogočalo bo energetsko učinkovitost ter visok nivo udobja za uporabnike.
 
Pri snovanju objekta in strojnih instalacij so se predvideli energetsko racionalni in učinkoviti sistemi, ki zagotavljajo visoko stopnjo ugodja in varčevanja z energijo. Vgrajeni bodo sistemi strojnih instalacij, kot so talno ogrevanje v vseh prostorih stanovanja ter aktivno prezračevanje z rekuperacijo.

 

OGREVANJE STANOVANJ

Tako bivalni in spalni prostori, kakor tudi pripadajoči prostori, se bodo ogrevali preko talnega ogrevanja z elektronsko regulacijo temperature posameznega prostora. V kopalnicah stanovanj je poleg talnega ogrevanja, ki bo imelo elektronsko regulacijo temperature, predviden tudi kopalniški radiator z dodano elektro grelno sondo. Regulacija kopalniškega radiatorja je izvedena neodvisno preko termostatskega ventila z ustrezno termostatsko glavo.
 
Za potrebe razdelitve ogrevane vode po zankah talnega ogrevanja so v stanovanjih vgrajene stenske razdelilne omarice. Osnovna razdelilna omarica talnega ogrevanja je vgrajena v instalacijski niši in sestoji iz ustreznih razdelilnikov talnega ogrevanja, regulacijskega sklopa, sestajočega iz regulacijskega ventila in obtočne črpalke ter elektro termo pogonov za consko zapiranje zank talnega ogrevanja v odvisnosti od temperature prostorov.

 

OGREVANJE HODNIKOV IN STOPNIŠČ
Hodniki pred stanovanji ter stopnišča so zaradi centralne pozicije v objektu in posledično minimalnih toplotnih izgub ogrevana posredno. Glavni vhodni predprostor je ogrevan z registrom električnega talnega gretja, ki je vezan na skupno rabo, skupaj z osvetlitvijo skupnih prostorov.

 

HLAJENJE PROSTOROV
V objektu bo izvedena predpriprava inštalacij za klimatske naprave.

 

PREZRAČEVANJE STANOVANJ
V vsakem stanovanju je predviden visokokakovostni prezračevalni sistem z izrabo toplote in vlage odpadnega zraka – rekuperacijo. Rekuperator je toplotni izmenjevalec, kjer izstopni zrak predaja svojo toploto vstopnemu zraku. Ventilatorja v rekuperatorju uravnavata pretok dovodnega in odvodnega zraka, filtri pa uravnavajo čistost zraka.

 

KUHINJSKE NAPE
Za odvod zraka iz kuhinje skrbi sistem prezračevanja in rekuperacije. Tako je predvidena uporaba kuhinjske nape z recirkulacijo zraka in oglenim filtrom za eliminacijo vonjav in kuhinjskih par.

 

SISTEM ELEKTRO INSTALACIJ

MERITVE ELEKTRIČNE ENERGIJE
Meritve porabe električne energije so nameščene v skupni kabelski priključni merilni omari KPMO, ki bo vgrajena v objektu.

 

SPLOŠNA IN VARNOSTNA RAZSVETLJAVA
Splošna razsvetljava je v celoti predvidena v LED tehnologiji in zajema osvetlitev stopnišč ter ostalih skupnih prostorov – vhodnega prostora objekta, hodnikov, garaže v kleti, uvozne rampe in fasade. Prižiganje je izvedeno s tipkami in / ali senzorji v stopniščih, v garaži pa preko senzorjev gibanja, ki so smiselno razporejeni po prostoru. Razsvetljava v ostalih skupnih prostorih, ki niso frekventno zasedeni (tehnični prostor), se uravnava lokalno preko stikal. Vsi skupni prostori imajo nameščeno varnostno razsvetljavo, ki je v skladu s študijo požarne varnosti.

 

STANOVANJSKE ENOTE
Prižiganje svetilk je izvedeno lokalno. Vgrajene so svetilke znotraj stropa lože.

 

KLET IN GARAŽA
V garažnem delu so nameščene inštalacije za razsvetljavo in požarno javljanje.

 

UNIVERZALNO OŽIČENJE

TK DOVOD

V AB ograji pred objektom je vgrajena TK priključna omarica. Od priključne omarice do posamezne komunikacijske omarice v stanovanjski enoti se izvede dovod s kablom UTP cat.6 4x2xAwG24 in optičnim kablom v zaščitni cevi (dovod se bo prilagodil dejansko izbranemu ponudniku TK storitev). Od razdelilnika za šibki tok, pa do porabnikov v posameznem stanovanju, se izvede instalacija s kablom UTP cat.6 4x2xAwG24 in optična inštalacija.

 

VIDEO DOMOFON in KONTROLA PRISTOPA
V objektu je nameščen sistem video domofonije. V stanovanju je komunikacija izvedena preko notranje enote (zaslona), zunanje enote in električne ključavnice, ki bodo nameščene pri notranjem in zunanjem vhodu v objekt. Vstop v garažo je mogoč z daljinskim upravljalcem.

Slikovno gradivo

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.


Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.


Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:


1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).


2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.


3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.


4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.


Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.


Upravljalec piškotkov

Vila Šmarna d.o.o.